Hoe werkt dit discussieforum ?

In dit forum nodigen we alle medewerkers van de gemeente Hattem uit om hun ideeen te geven over de regels rondom digitaal werken. Als je wilt meediscussieren dien je je te registreren met een @hattem.nl mailadres. Nadat we je account hebben geactiveerd kun je meeschrijven ! Welkom !
Plaats reactie
hradviseur
Site Admin
Berichten: 16
Lid geworden op: 21-02-2014 10:32

Hoe werkt dit discussieforum ?

Bericht door hradviseur » 25-02-2014 10:26

In dit discussieforum kun je vragen stellen, je mening geven, met anderen van gedachten wisselen over de stellingen.
Doel van dit forum is dat we proberen alle invalshoeken mee te nemen in het opstellen van de 'gouden regels' rondom digitaal werken.
Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard ook terecht bij P&O of de werkgroep Digitaal Werken.

De stellingen die onder deze onderwerpen hangen, vormen de voorlopige 'basisset' van regels rondom het tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar we staan open voor aanpassing en aanvulling. In de onderwerpen kun je hierover je mening geven.
1.
Iedereen mag locatie- en tijdonafhankelijk werken, tenzij je werk plaats- en tijdgebonden is.

2.
De eisen die de functie aan je stelt, staan centraal voor de plaatsen en tijden waarop je werkt. Dit beperkt de individuele vrijheid.

3.
Je krijgt vertrouwen om vanuit verantwoordelijkheid en vrijheid in je werk resultaten te bereiken en je geeft dit vertrouwen ook als basishouding aan je collega’s.

4.
Je geeft aan wanneer je (niet) werkt en je agenda is (dus) open.

5.
Op je werkdagen ben je bereikbaar.

6.
Met je team en leidinggevende regel je dat jullie dienstverlening tenminste op het huidige niveau blijft.

7.
Als er apparatuur beschikbaar wordt gesteld om te flexwerken ga je hier zorgvuldig mee om en gebruik je deze alleen voor je werk. Als je incidenteel flexwerkt, gaan we er vanuit dat je naast het token om in te loggen, je eigen apparatuur gebruikt. Je zorgt ervoor dat de gegevens waarmee je werkt, niet voor anderen toegankelijk zijn.

8.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen welzijn tijdens het flexwerken. Dat betekent dat je er zelf voor zorgt dat je op een ergonomisch verantwoorde werkplek werkt en dat je werk en rusttijden in de gaten houdt

9.
Je maakt resultaatafspraken met je leidinggevende. Je geeft ook ongevraagd aan wat je van plan bent te gaan doen en wat je gedaan hebt.

10.
Als je op structurele basis flexwerkt, heeft dit invloed op de tegemoetkoming voor woon-werkverkeer en de jaarlijkse uitruil woon-werkverkeer die wordt uitbetaald.


Plaats reactie